Vizite

sâmbătă, 27 octombrie 2012

Ce inseamna un ficat gras si cum il tratam

Ficatul gras, cunoscut si sub denumirea de steatoza hepatica , este o afectiune care consta in acumularea de grasimi la nivelul ficatului, grasimi care provin dintr-o alimentatie nepotrivita.

Dupa hepatita, cea mai frecventa afecţiune a ficatului este steatoza hepatica, cunoscuta in termeni populari sub denumirea de ficat gras. Boala se caracterizeaza printr-un surplus de grasime care se depune în celulele hepatice, impiedicandu-le sa funcţioneze normal.


Cei mai multi oameni nu observa simptomele ficatului gras. Asadar, iata cateva dintre acestea:
 
  • astenie fizica (lipsa puterii)
  • oboseala si somnolenta
  • dureri si disconfort in capul pieptului
  • dureri in zona ficatului
  • balonari abdominale.



Asadar chiar daca nu aveti aceste simptome nu inseamna ca ficatul dumneavoastra nu sufera si oricum este indicat sa urmati un tratament natural si periodic pentru a scapa de aceasta afectiune a ficatului. Mai jos gatiti gateva remedii naturale si actiuni in urma carora va veti simti mai bine.

Obezitatea: Este un factor recunoscut pentru puterea sa de a stimula prezenta unui ficat gras , iar scaderea in greutate esteesentiala pentru a reduce grasimile de la nivelul ficatului.

Renunta definitiv la alcool: Consumul de alcool este unul dintre cei mai importanti factori favorizanti ai unui ficat acoperit de grasime, ceea ce inseamna ca este mai mult decat indicat sa renunti definitiv la acesta.

Supe si bauturi: Supa de legume (cartofi, broccoli, ardei, morcov) este indicata in cazul persoanelor cu ficat gras. Supa de varza ar trebui exclusa. Mai mult, supa de pui nu este recomandata si nici supa de peste, ciuperci, de carne de vita.
Bea multe ceaiuri: Pe langa tratamentul medicamentos si renuntarea la alimentele grase, poti recurge si la tratamentele naturiste. Ceaiurile de plante ajuta la refacerea celulelor hepatice si reechilibreaza functiile ficatului.

Proteine: Carnea slaba, fasolea, soia si fructele de mare contin proteine fara grasimi si pot fi consumate de catre cei care au ficatul gras. 

Painea si cerealele: Pot fi consumate: paine din cereale integrale, biscuiti din grau integral, quinoa, orez brun, grau bulgur, fasole boabe. Painea alba ar trebui sa fie evitata. 

Exemplu de meniu
Mic dejun: fulgi de ovaz cu lapte, o ceasca cu ceai;
Gustare: omleta cu albusuri de ou, o ceasca cu ceai de macese;
Pranz: supa de legume, carne de pui sau vita slaba, un cartof copt, fructe;
Gustare: branza telemea, ceai cu lapte;
Cina: peste fiert, piure de legume, ceai cu lapte;
Gustare: iaurt degresat.  


Respectarea sfaturilor dietetice nu va contribui doar la imbunatatirea functiei ficatului ci si la scaderea in greutate, eliminarea toxinelor si instalarea unei stari de bine.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu