Vizite

sâmbătă, 27 octombrie 2012

Ce inseamna un ficat gras si cum il tratam

Ficatul gras, cunoscut si sub denumirea de steatoza hepatica , este o afectiune care consta in acumularea de grasimi la nivelul ficatului, grasimi care provin dintr-o alimentatie nepotrivita.

Dupa hepatita, cea mai frecventa afecţiune a ficatului este steatoza hepatica, cunoscuta in termeni populari sub denumirea de ficat gras. Boala se caracterizeaza printr-un surplus de grasime care se depune în celulele hepatice, impiedicandu-le sa funcţioneze normal.


Cei mai multi oameni nu observa simptomele ficatului gras. Asadar, iata cateva dintre acestea:
 
  • astenie fizica (lipsa puterii)
  • oboseala si somnolenta
  • dureri si disconfort in capul pieptului
  • dureri in zona ficatului
  • balonari abdominale.



Asadar chiar daca nu aveti aceste simptome nu inseamna ca ficatul dumneavoastra nu sufera si oricum este indicat sa urmati un tratament natural si periodic pentru a scapa de aceasta afectiune a ficatului. Mai jos gatiti gateva remedii naturale si actiuni in urma carora va veti simti mai bine.

Obezitatea: Este un factor recunoscut pentru puterea sa de a stimula prezenta unui ficat gras , iar scaderea in greutate esteesentiala pentru a reduce grasimile de la nivelul ficatului.

Renunta definitiv la alcool: Consumul de alcool este unul dintre cei mai importanti factori favorizanti ai unui ficat acoperit de grasime, ceea ce inseamna ca este mai mult decat indicat sa renunti definitiv la acesta.

Supe si bauturi: Supa de legume (cartofi, broccoli, ardei, morcov) este indicata in cazul persoanelor cu ficat gras. Supa de varza ar trebui exclusa. Mai mult, supa de pui nu este recomandata si nici supa de peste, ciuperci, de carne de vita.
Bea multe ceaiuri: Pe langa tratamentul medicamentos si renuntarea la alimentele grase, poti recurge si la tratamentele naturiste. Ceaiurile de plante ajuta la refacerea celulelor hepatice si reechilibreaza functiile ficatului.

Proteine: Carnea slaba, fasolea, soia si fructele de mare contin proteine fara grasimi si pot fi consumate de catre cei care au ficatul gras. 

Painea si cerealele: Pot fi consumate: paine din cereale integrale, biscuiti din grau integral, quinoa, orez brun, grau bulgur, fasole boabe. Painea alba ar trebui sa fie evitata. 

Exemplu de meniu
Mic dejun: fulgi de ovaz cu lapte, o ceasca cu ceai;
Gustare: omleta cu albusuri de ou, o ceasca cu ceai de macese;
Pranz: supa de legume, carne de pui sau vita slaba, un cartof copt, fructe;
Gustare: branza telemea, ceai cu lapte;
Cina: peste fiert, piure de legume, ceai cu lapte;
Gustare: iaurt degresat.  


Respectarea sfaturilor dietetice nu va contribui doar la imbunatatirea functiei ficatului ci si la scaderea in greutate, eliminarea toxinelor si instalarea unei stari de bine.



duminică, 14 octombrie 2012

Tratamente naturiste pentru ficat

Multa bere rece, inghetata din comert, prajituri la malul marii si cate o masa calda ratacita in decursul zilei.
Inainte de orice, iata concret care sunt functiile ficatului:



  • -Prelucreaza alimentele digerate din intestine
  • -Controleaza nivelul de grasimi, aminoacizi si glucoza din sange
  • -Combate infectiile din organism
    • Curata sangele de infectii si bacterii
  • -Neutralizeaza si distruge toxinele
  • -Stocheaza vitaminele si mineralele esentiale organismului.

Ficatul nu doare in mod obisnuit, ci doar in cazuri exceptionale - abcese, tumori sau insu­fi­cienta cardiaca. Daca aveti dureri in partea dreapta a abdomenului, acestea sunt determinate de obicei de colon sau vezica biliara. Daca insa ficatul sufera, simtiti greata, suferiti de balonari, constipatie, colon iritabil, mancarimi ale pielii sau o stare de sfarseala perma­nenta.

Vestea buna este ca ficatul este singurul organ care are capacitatea de a se regenera. Totusi, ar fi bine sa nu profitam de rezistenta lui si sa urmam periodic cate o cura de detoxifiere ficat.
Tratamente naturiste de detoxifiere a ficatului:

Ceaiul de galbenele: Ceaiul de galbenele ajuta la detoxifierea sangelui si a ficatului si are efecte antiinflamatorii.

Apa cu lamaie: In fiecare dimineata, pe stomacul gol, se bea o cana de apa calduta amestecata cu sucul de la o jumatate de lamaie si o lingura de ulei de masline extravirgin.Compresele cu ulei de ricin 

Uleiul de ricin: Este cunoscut pentru proprietatile sale inflamatoare si de detoxifiere. Compresele cu ulei de ricinpot fi folosite pentru detoxifierea ficatului. Se aplica compresa calduta in zona ficatului si se tine minim 30 de minute.



vineri, 5 octombrie 2012

Grasimea si sanatatea inimii

Un regim alimentar cu un continut mare de grasimi nu afecteaza doar inima, ci poate sa „dezorienteze” ceasul biologic al unei persoane, provocând o reactie în lant care interfereaza cu multe functii metabolice. Bolile cardiace ar putea sa reprezinte un subiect ce ar putea interesa orice persoana, intrucat acestea fac cele mai multe victime. Stiinta evolueaza zilnic si noile descoperiri pot fi utile celor care doresc sa previna sau sa trateze afectiunile cardiovasculare. 

Statisticile arată că în România sunt peste 7 milioane de persoane cu hipertensiune arterială şi 1,3 milioane de oameni care suferă de diabet zaharat de tip 2, ambele afecţiuni fiind un factor de risc major pentru sănătatea inimii.
Grăsimea de pe burtă: Pe lângă aspectul inestetic pe care îl dă grăsimea abdominală, ea este un factor de risc pentru bolile cardiace şi alte afecţiuni grave, cum ar fi cancerul. Mentinerea unei greutati normale
Se pot obtine beneficii pentru sanatatea inimii unei persoane prin includerea exercitiilor care implica forta, in programul acesteia. Conform unor cercetari realizate in anul 2010, ridicarea de greutati - haltere - imbunatateste fluxul sanguin de la nivelul extremitatilor, fapt ce usureaza activitatea inimii. De asemenea, studiul a constatat ca in urma exercitiilor de ridicare a greutatilor, valorile normale ale tensiunii arteriale s-au mentinut o perioada mai mare de timp decat dupa exercitiile cardio.