Vizite

vineri, 5 octombrie 2012

Grasimea si sanatatea inimii

Un regim alimentar cu un continut mare de grasimi nu afecteaza doar inima, ci poate sa „dezorienteze” ceasul biologic al unei persoane, provocând o reactie în lant care interfereaza cu multe functii metabolice. Bolile cardiace ar putea sa reprezinte un subiect ce ar putea interesa orice persoana, intrucat acestea fac cele mai multe victime. Stiinta evolueaza zilnic si noile descoperiri pot fi utile celor care doresc sa previna sau sa trateze afectiunile cardiovasculare. 

Statisticile arată că în România sunt peste 7 milioane de persoane cu hipertensiune arterială şi 1,3 milioane de oameni care suferă de diabet zaharat de tip 2, ambele afecţiuni fiind un factor de risc major pentru sănătatea inimii.
Grăsimea de pe burtă: Pe lângă aspectul inestetic pe care îl dă grăsimea abdominală, ea este un factor de risc pentru bolile cardiace şi alte afecţiuni grave, cum ar fi cancerul. Mentinerea unei greutati normale
Se pot obtine beneficii pentru sanatatea inimii unei persoane prin includerea exercitiilor care implica forta, in programul acesteia. Conform unor cercetari realizate in anul 2010, ridicarea de greutati - haltere - imbunatateste fluxul sanguin de la nivelul extremitatilor, fapt ce usureaza activitatea inimii. De asemenea, studiul a constatat ca in urma exercitiilor de ridicare a greutatilor, valorile normale ale tensiunii arteriale s-au mentinut o perioada mai mare de timp decat dupa exercitiile cardio.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu