Vizite

duminică, 5 august 2012

11 plate care te ajuta sa slabesti

Ca o alternativa la produsele farmaceutice, multi consumatori apeleaza la ajutorul plantelor medicinale pentu slabit. Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii, 80% din populatia lumii se bazeaza pe plante pentru medicamentele lor. Si totusi, haideti sa aflam care sunt aceste super plante.
Primul lucru de care trebuie sa te tii departe cand incepi lupta cu kilogramele este cura de slabire epuizanta si rapida care iti poate deregla metabolismul. Nu vei reusi sa slabesti si sa te mentii la o greutate corporala normala daca nu recurgi la un plan de alimentatie sanatos, sport si multa vointa.  

Pe langa aceste arme la indemana, mai ai si optiunea de a consuma cateva ceaiuri din plante care te pot ajuta sa in cura de slabire, protejandu-ti ficatul si avand in efect detoxifiant.

1. Ardeiul rosu iute -  Acesta este puternic in capacitatea sa de a atrage sangele in anumite parti ale corpului. Din moment ce sangele este cel care aduce vindecarea, poate fi o calitate importanta.

2. Chimenul dulce - are proprietati digestive, combate gazele, flatulenta si, prin urmare, balonarea. Aceasta este o planta aromata, ale carei seminte coapte si uscate sunt folosite ca si condiment in mancaruri, iar uleiul intra in compozitia unor produse medicamentoase.

3. Ceaiul de papadie este un ceai depurativ, sudorific si diuretic. Se consuma cam doua cani de ceai pe zi, preparat din planta uscata - 2 lingurite la o cana de apa fierbinte.

4. Usturoiul – aceasta este una din cele mai puternice substante antiseptice descoperite vreodata.

5. Ceaiul verde este cunoscut faptul ca ceaiul verde blocheaza asimilarea grasimilor si tine departe kilogramele. Nu numai ca iti confera multa energie (inlocuieste cu succes cafeaua din acest punct de vedere), dar si reduce pofta de mancare, stimuleaza metabolismul, favorizand arderea mai rapida a grasimilor.

6. Ceaiul de urzica elimina apa acumulata in exces. Pentru un efect garantat, ceaiul trebuie baut zi de zi pana la doua luni. Se poate prepara sub forma unei infuzii de 4-5 lingurite de frunze uscate de urzica la 1 litru de apa fiarta.

7. Papadia torna o cana de apa fiarta peste 2 lingurite de papadie si se fierbe 1  minut. Lasa 15 minute la infuzat, apoi strecoara. 

8. Menta – aceasta se poate gasi in aproape orice casa, si este utila pentru o varietate de conditii.

9. Matase de porumb - aceasta este cea mai buna planta medicinala pentru cresterea fluxului de urina, contribuind astfel la eliminarea problemelor de rinichi si vezica urinara. 

10. Ceaiul de anghinare ajuta procesul de digestie fiind un excelent tonic hepatic. Se bea timp de o luna cam 2 cani de infuzie de aghinare pe zi. Urmeaza o pauza de doua saptamani dupa care se reia cura.
Ceaiul de urzica este indicat in cura de slabire deoarece are un continut bogat de vitamine si calciu. 

11. Ceaiul din frunze de dude este o alta solutie pentru persoanele care vor sa scape de kilogramele in plus. Se folosesc doar frunzele de dud uscate. Ceaiul se prepara dintr-o lingurita de frunze de dud la 250 de ml de apa clocotita. Se consuma dupa fiecare masa, iar pentru un gust si mai placut poate fi indulcit cu miere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu